Pistachenoten

De 5 voordelen die pistachenoten hebben op je buikvet

De 5 voordelen die pistachenoten hebben op je buikvet

Snacks zijn meestal een no-go als je buikvet wilt verliezen. Gelukkig zijn er snacks waarvan je lekker kan genieten, zonder dat je steeds meer buikvet krijgt. Pistachenoten bijvoorbeeld. Naast dat ze gezond zijn, zijn er nog extra voordelen als het gaat om het verliezen van en voorkomen van een dikke buik. Wij sommen de 5 voordelen van pistachenoten voor je op!

1. HET VERBRANDT JE BUIKVET
In de pistachenoot zitten polyphenolen. Polyphenolen zijn sterke anti-oxidanten en stimuleren tegelijk vetverbranding. De polyphenolen in pistachenoten verhogen de vetverbranding in de lever zelfs zo goed dat je cholesterol met 10% kan dalen. Kortom, genieten terwijl je buikvet verbrandt!

2. ZE ZITTEN VOL ONVERZADIGDE VETTEN
Onverzadigde vetten worden door het voedingscentrum het gezonde vet genoemd. In olijfolie zitten bijvoorbeeld ook veel onverzadigde vetten. Eén van de voordelen van onverzadigd vet, is dat je lichaam dat vet minder snel in je buik gaat opslaan. Dus door het eten van pistachenoten voorkom je ook nog eens een dikke buik.

3. EN VEZELS
Pistachenoten zitten vol vezels. Het grote voordeel hiervan is dat je dankzij die vezels snel vol zit. Je kan dus nooit teveel pistachenoten eten want op den duur zit je gewoon vol.

4. HET IS EEN GEDOE OM TE ETEN
Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Met gevaar voor eigen nagels, elke keer weer een pistachenoot pellen. Je kan klaar zijn met het snacken van pistachenoten omdat je snel vol zit (dankzij de vezels) maar ook omdat je geen zin meer hebt om te pellen!

5. ZE ZIJN LEKKER
Gezouten of ongezouten pistachenoten zijn gewoon lekker. En met al die voordelen die eraan zitten: buikvet-verbrandend, binge-verminderend en vol onverzadigde vetten ben je met pistachenoten heerlijk voldaan.

N.B. Dit geldt niet voor pistache-ijs